Video laten maken

WMMEDIAWEBSITE3

Video laten maken!

Een echte bedrijfsvideo of film door een professionele cameraman? Elk bedrijf kan een goede video gebruiken, helemaal nu het steeds belangrijker wordt om je online zichtbaarheid te vergroten. Een video kan in vele vormen en kent veel mogelijkheden. Daarom geeft WM Media altijd een maatwerk advies met de mogelijkheden voor jouw bedrijf. We beginnen met het inventariseren van je wens, stellen een plan op en maken een overzicht met de kosten en mogelijkheden. Daardoor kan jij beslissen wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is. WM Media werkt uitsluitend met professionele videoapparatuur om hoogwaardige en kwalitatieve beelden te kunnen garanderen. 

Video afspelen

Een mooi voorbeeld om te zien hoe je een boodschap kan overbrengen. 

Video scoort

Een post met een video op social media werkt 1200% beter dan een post met een foto. Ja echt waar, je leest het goed! 1200%! Sterker nog, een video van 1 minuut heeft dezelfde waarde als 1,8 miljoen woorden. Wij als consument houden namelijk van gemak, zijn visueel ingesteld en van nature nieuwsgierig. Deze drie ingrediënten vragen dan ook nadrukkelijk om video content. Wil je een voorbeeld zien van een bedrijf die veel video gebruikt? Wij zijn erg gecharmeerd van coolblue. Check hier hun youtube kanaal.

Verhalen vertellen

Omdat elk bedrijf anders is, andere doelen nastreeft of een andere klant zoekt is geen enkele video hetzelfde. Daardoor is het werk voor ons altijd anders en verveeld het nooit. Wat zijn jullie doeIen voor een video? s er een onderdeel van jouw business nog onderbelicht? Of omdat je een nieuw product wil lanceren? Wij vertellen het verhaal van jouw bedrijf. 

Onderscheid

Een video geeft inkijk in je bedrijf of product. Daarmee is je bedrijf meteen onderscheidend. WM Media gaat je helpen om je verhaal of boodschap zo krachtig en helder mogelijk over te brengen. Wat willen we bereiken en waar willen we naar toe is voor ons dan ook een vaste vraag in ons gesprek. Waarmee kan jij het onderscheid maken?  

Welk type video kiezen?

Er zijn talloze formats van zakelijke video’s. Maar welke is voor mij nou het meeste geschikt? Goede vraag, omdat er verschillende doelen zijn voor een video zijn er ook verschillende formats gemaakt. Doordat die keuze complex is gaan wij je daarbij helpen. Om alvast idee te geven van enkele formats hebben we een kort overzicht gemaakt zoals hieronder.

  • Bedrijfsfilm / video
  • Productvideo
  • Promotievideo
  • Series
  • Aftermovie / eventvideo
  • Commercials
  • Interview
  • How-to-video’s
  • Reportage
  • Documentaire

Bioscoop

Handige tips

Voordat je gaat beginnen met het plannen van een bedrijfsvideo is het handig om rekening te houden met deze tips.
We hebben trouwens ook een blog met handige tips over beter foto’s voor je bedrijf. 

Tip 1:
Houdt de boodschap kort, heel kort. 

Tip 2:
Denk na over wat je echt in beeld wil brengen, wat is relevant voor het doel van je film en nog belangrijker wat is relevant voor jouw klant. Houdt wel in gedachte dat de film kort moet zijn, heel kort (tip 1)

Tip 3:
Hoe wil je het beeldmateriaal gaan gebruiken? Schrijf op papier wat voor jou de bedoeling is en welk resultaat je voor ogen hebt. Oftewel: Wat wil je bereiken.

Tip 4:
Vraag aan een vriend of familielid die niet in jouw branche zit hoe ze tegen je bedrijf, dienst of product aankijken. Wat ze er niet van weten en wat ze er wel van weten.

Tip 5:
Bepaal welk type video je wil laten zien, omdat er verschillende mogelijkheden zijn met verschillende doelen.

Tip 6:
Laat je goed begeleiden met het gehele plan, synopsis, scripts etc.

Meer foto's en video's zien?

Op onze social media kanalen voegen we regelmatig nieuwe content toe van afgeronde projecten. Op onze youtube pagina laten we video’s zien over verschillende bedrijven. Check hier ons youtube kanaal voor meer inspiratie.

Scroll naar top